Mazars Novosti

Ovde ćete pronaći naše najnovije vesti koje će vam pomoći da saznate šta sve radimo u Mazarsu širom sveta, pored revizije, računovodstva i savetovanja.

Obavezno ih pogledajte!

Mazars najavljuje još jednu godinu rekordnih prihoda dok gradi globalnu ambiciju

4e8737a2a1ef-financial-statements.jpg
6. februar 2024 – Mazars, međunarodna revizorska, poreska i savetodavna firma, danas objavljuje svoje globalne finansijske rezultate za 2022/2023. Ovo je treća uzastopna godina da je firma postigla dvocifreni rast u svim uslugama (i revizorskim i ne-revizorskim). Uprkos stalnoj neizvesnosti na tržištu, prihodi su porasli za 13% u odnosu na prošlu godinu, dostižući 2,8 milijardi evra prihoda od naknada.

Pročitajte više

Mazars i Forvis formiraju jedinstvenu novu top 10 globalnu mrežu

04094202d291-Forvis-Mazars.jpg
15 Novembar 2023 – Mazars, vodeća međunarodna revizorska, poreska, i savetodavna firma i Forvis, osma najveća javna računovodstvena firma u SAD, zajedno najavljuju da će stvoriti novu, top 10 globalnu mrežu , koja stupa na snagu 1. juna 2024. godine. Nova mreža pozicioniraće obe firme za kontinuirani globalni rast proširenjem svojih mogućnosti da služe klijentima, posebno onima sa međunarodnim potrebama.

Pročitajte više

Financial reporting of European banks: benchmark study H1 2023

b8ce94964dfe-Financial-reporting-of-European-banks-H1-2023.jpg
Has the European banking sector achieved renewed stability amidst a troubled macroeconomic context? Over the past three years, the banking sector has had to endure numerous crises, including Covid-19 and the war in Ukraine. What do the 2023 interim results of the 26 largest banks in Europe indicate about the impact on Expected Credit Losses (ECL) in this unusual environment?

Pročitajte više

Održan radni doručak sa Tursko-srpskim privrednim udruženjem

698f5bbcdc04-Mazars-i-Tursko-srpsko-privredno-udruzenje.png
U sklopu saradnje sa Tursko-srpskom poslovnom asocijacijom, u našoj kancelariji održan je radni doručak. Gosti su nam bili predstavnici mnogobrojnih kompanija koje su članovi TSBA, a cilj je bio da Mazars, koji takođe jedan od članova predstavi svoje usluge.

Pročitajte više

Održivo, pametno i sinhronizovano: korišćenje tehnologije za ubrzavanje ESG tranzicije u potrošačkom sektoru

d0e729e80f7b-nova-esg-kampanja.jpg
Zrela tržišta doživljavaju zaokret u obrascima potražnje potrošača dok se potrošači udaljavaju od tradicionalnih proizvoda i usluga ka onima koji su u skladu sa ekološkim, socijalnim i upravljačkim ciljevima. Naša studija "Održivo, pametno i sinhronizovano" objašnjava kako potrošačka preduzeća mogu da iskoriste ESG i digitalnu transformaciju da napreduju u ovom promenljivom okruženju.

Pročitajte više

Hrabro vođstvo za održivu budućnost: Mazars C-suite barometar 2023

7729dde62eff-Mazars-C-suite-barometar-2023.jpg
Naš najnoviji C-suite barometar pokazuje da top menadžment, iako prepoznaje značajne izazove u protekloj godini, uključujući inflaciju i ekonomsku nestabilnost, visoke cene energenata, rat i geopolitičke tenzije, ima borbeni duh i pozitivne poglede na 2023. godinu. Tehnologija i održivost izdvajaju se kao njihova prva dva strateška prioriteta za narednih tri do pet godina, s tim što najviši menadžment investira u ove oblasti kako bi osigurao da njihovo poslovanje bude podobno za budućnost.

Pročitajte više

Finansijsko izveštavanje evropskih banaka: benchmark studija 2023

268d62c4a316-Financial-reporting.jpg
Na koji način su očekivani kreditni gubici evropskih banaka uticali na sve češće događaje bez presedana? U poslednjih nekoliko godina, bankarski sektor morao je da prevaziđe brojne krize, uključujući i pandemiju Covida-19, rat u Ukrajini, i globalnu inflaciju koja je usledila. Šta godišnji rezulati za 2022. godinu najvećih evorpskih banaka pokazuju vezano za uticaj očekivanih kreditnih gubitaka u ovom neobičnom okruženju?

Pročitajte više

Mazarsovi rekordni globalni prihodi potvrđuju snagu njegove međunarodne, integrisane, multidisciplinarne strategije

5a2158925711-Mazars-global.jpg
14. februara 2023.: Mazars, međunarodna revizorska, porezna i savetodavna kompanija, objavila je svoje globalne finansijske rezultate za finansijsku godinu 2021./2022., ističući dvocifreni godišnji rast od 16,4% i dostizanje 2,45 milijardi evra prihoda od naknada. Povećanje prihoda uključuje snažan rast u svim regionima i uslugama, kako reviozorskim tako i nerevizorskim.

Pročitajte više

Istraživanje top menadžmenta (C-suite) za region Centralne i Istočne Evrope

3f8f1d4b2917-C-suite-insights-CEE.jpg
Krajem 2021. godine, Mazars je sproveo svoj godišnji barometar C-suite, anketirajući više od 1.000 ljudi u najvišem menadžmentu iz celog sveta, uključujući oko 160 njih iz regiona Centralne i Istočne Evrope (CEE).

Pročitajte više

Cyber bezbednost: Da li je vaša bezbednosna mreža dovoljno jaka?

59e1e4669752-Cyber-security.jpg
Cyber pretnje su svuda oko nas. Ovo nije paranoja, to je nesrećna realnost: svaki dan donosi nove hakove, nova curenja podataka, nove neprijatnosti - i nove finansijske i komercijalne troškove. Niko nije pošteđen. Napadi su usmereni na velika i mala preduzeća, kao i na institucije i pojedince iz javnog sektora. Kako organizacije mogu da se zaštite?

Pročitajte više