Mazars i Forvis formiraju jedinstvenu novu top 10 globalnu mrežu

15 Novembar 2023 – Mazars, vodeća međunarodna revizorska, poreska, i savetodavna firma i Forvis, osma najveća javna računovodstvena firma u SAD, zajedno najavljuju da će stvoriti novu, top 10 globalnu mrežu , koja stupa na snagu 1. juna 2024. godine. Nova mreža pozicioniraće obe firme za kontinuirani globalni rast proširenjem svojih mogućnosti da služe klijentima, posebno onima sa međunarodnim potrebama.

Mreža će funkcionisati pod jednim brendom širom sveta, Forvis Mazars. Sa oko 4,7bn € ($5bn) [1]prihoda, Forvis Mazars će biti novi učesnik u prvih 10 rang lista globalnih mreža. Jedinstveno formirana od samo dva člana, mreža je dizajnirana da bude agilna, da bude dosledna i da ima globalnu lestvicu kako bi zadovoljila potrebe klijenata. Oba člana mreže ostaće u vlasništvu svojih trenutnih partnerstava. Počev od 1. juna 2024. godine, Mazars USA se pridružuje Forvis Mazarsu u SAD. 

"Zaista sam oduševljen što su Mazars i Forvis preduzeli ovaj transformacioni korak i uzbuđen zbog mogućnosti koje pruža obema firmama u služenju našim klijentima i podršci našim ljudima", kaže Hervé Hélias, predsednik Izvršnog odbora Mazars Grupe. "Ponosni smo što ćemo doneti pionirski novi mrežni model našoj industriji i uzbuđeni smo što ćemo nastaviti ovo zajedničko putovanje. U Mazarsu smo posvećeni tome da pomognemo našim klijentima da samouvereno izgrade i razvijaju svoje poslovanje, a formiranje ove dve firme sa Forvisom upotpunjuje naše postojeće međunarodno integrisano partnerstvo i značajno unapređuje Mazars-ovu međunarodnu strategiju. Ponosni smo da ponudimo klijentima snagu našeg međunarodnog integrisanog partnerstva u 100 zemalja i prednosti velikog nacionalnog partnerstva FORVIS-a u SAD koje zaista funkcioniše kao jedna firma širom SAD. To nam daje razmere i prošireno prisustvo kojem težimo u SAD i obeležava nas kao top 10 globalne mreže sa širokim razmerama i pokrićem".

"Mreža dve firme, koja posluje pod jednim globalnim brendom, brzo unapređuje zajedničke strategije naših firmi. Ovo je prilika da bolje uslužimo naše klijente, posebno one sa međunarodnim potrebama i podržimo naše ljude na putu kontinuiranog rasta. Naše organizacije se dobro poznaju, sa snažnom istorijom saradnje i veoma sličnim kulturama stavljanja naših ljudi i klijenata na prvo mesto", kaže Tom Votson, generalni direktor Forvisa. "Forvis je uvek bio strastveno posvećen pružanju nenadmašnog klijentskog iskustva® i otključavanju potencijala kako naših klijenata tako i naših ljudi, a ova prilika nam omogućava da to učinimo na ojačanoj globalnoj platformi."

Mazars, sa kancelarijama u više od 100 zemalja i teritorija, ostvario je mnogo uspeha, uzdižući se u istaknutosti i radeći sa nekim od najpropoznatljivijih brendova na svetu. Forvis je izgrađen na 100-godišnjoj zaostavštini pružanja nenadmašnog klijentskog iskustva®, postavši top 10[2] firmi u Sjedinjenim Državama, istovremeno gledajući ka proširenoj globalnoj platformi. U vreme velikih promena za kompanije širom sveta i promene tržišne dinamike, nova globalna mreža biće agilna sa razmerama, kapacitetima i pokrivenosti kako bi podržala trenutne i buduće potrebe klijenata širom sveta sa najvišim nivoima doslednosti i korisničkog iskustva.

Kontakt za medije/s

Lorraine.Hackett@mazars.co.uk

Brand & Communications Direktor, Mazars Group

Ruzica.Marta.Ziljak@mazars.hr

Marketing & Business development, Mazars Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina

O Mazarsu

Mazars je međunarodno integrisano partnerstvo, specijalizovano za reviziju, računovodstvo, savetovanje, poreske i pravne usluge*. Poslujemo u preko 100 zemalja i teritorija širom sveta, posedujemo stručnost preko 30.000 profesionalaca u Mazarsovom integrisanom partnerstvu kako bismo pomogli klijentima svih veličina, u svakoj fazi njihovog razvoja. Posetite mazars.com kako biste saznali više.

*Gde je to dozvoljeno važećim zakonima zemlje

O Forvisu

Forvis, LLP je firma za profesionalne usluge sa globalnim domašajem i strašću da pokrene preduzeća napred. 6.000 posvećenih članova tima kompanije pruža nenadmašno klijentsko iskustvo® kroz pružanje usluga osiguranja, poreza i konsaltinga za klijente u svih 50 država i na međunarodnom nivou. Svrstan među najveće javne računovodstvene firme u Sjedinjenim Državama, Forvis podržava nepokolebljivu svrhu da pomaže svima onima kojima žele da otključaju svoj pun potencijal – uključujući naše ljude, naše klijente i naše zajednice. Posetite forvis.com kako biste saznali više.

[1] Izvor: IAB World Network rankings, based on most recent rankings

[2] Prihodi za 2023. godinu: Forvis €1.6bn ($1.7bn), Mazars €2.8bn ($3bn).

[3] Izvor: Inside Public Accounting, based on most recent rankings