Strateška mapa puta

Vitalni alat za dugoročno digitalno planiranje

Mapa puta strateške tehnologije je jako bitno sredstvo za sprečavanje kratkoročnih, reaktivnih projekata da nadvladaju dugoročne planove. Potrebno je da mapa odražava današnji poslovni model i ima fleksibilnost da predvidi sutrašnji model i pokaže ko je vlasnik svakog dela plana, istovremeno komunicirajući zajedničku viziju. Naši stručnjaci mogu sa Vama sarađivati na izradi mape puta koja pomaže Vašem preduzeću da stvori istinsku vrednost.

Naš pristup

Znamo da je IT potrošnja dragocena. Potrebno je da se usredsredi na dugoročne ciljeve, istovremeno osiguravajući da se hitni, kratkoročni projekti mogu prilagoditi ako su kritični za poslovanje. Verujemo da je strateški IT putokaz vođen poslovnom strategijom osnovno sredstvo za postizanje ove ravnoteže. Može pružiti dodatnu jasnoću za specijalizovane funkcije u organizaciji, kao što su cyber bezbednost i zaštita podataka.

Razvili smo četvorostepeni pristup kreiranja strategije, zasnovan na potrebi za fleksibilnošću i za skalabilnošću. Kao takav, primenjuje se u svim sektorima i sproveden je u praksi među preduzećima svih veličina, od multinacionalnih do malih privatnih preduzeća.

Naš četvorostepeni pristup razvoju strategije obuhvata:

 • Razumevanje trenutnog stanja.
 • Identifikovanje kritičnih zahteve vođenih poslovnom strategijom.
 • Stvoranje strateškog putokaza IT troškova koji pokazuje trendove tehnologije i konkurencije na tržištu.
 • Uključivanje i izvršenje na C nivou.
 • Mapa puta obično uključuje plan isporuke sa vremenskim okvirom od 12 do 36 meseci, koji će uključivati dugoročne projekte i brze pobede.

Naše usluge

 • Mapiranje celokupnog IT pejzaža u Vašoj firmi
 • Podrška kroz plan koji se sastoji od četiri koraka za stvaranje mape puta koja donosi stvarne beneficije.
 • Specijalizovana pomoć za planove kao što su oni koji pokrivaju cyber bezbednost, kontinuitet poslovanja ili mobilnost na radnom mestu, kao i informatiku potrebnu za postizanje mape puta.
 • Analiza troškova i ROI.
 • Podrška dizajnerskom razmišljanju i metodologiji zajedničkog kreiranja kako bi se identifikovali kritični zahtevi.
 • Prikupljanje i verifikacija podataka koji se koriste u IT okruženju.

Naši ljudi

Naš tim ima bogato iskustvo u tehnologijama koje zahtevaju razmatranje za bilo koji putokaz, kao što su AI, blockchain i robotska automatizacija procesa. Naš izveštaj Are you missing the tech train naglasio je rastući uticaj ovih tehnologija.

Svaki od naših stručnjaka ima kvalifikacije i sertifikate, uključujući sertifikovane stručnjake za bezbednost informacionih sistema (CISSP), sertifikovane menadžere bezbednosti informacionih sistema (CISM), ciljeve kontrole za IT (COBIT) i PRINCE2, kao i agilne sertifikate kao što je Scrum Master i SAFe 4 Agilist®. Takođe imamo stručnjake za upravljanje promenama koji mogu da savetuju i pomognu u strateškom planu kako bi se obezbedilo efikasno ulaganje na svim nivoima. 

 

Kontaktirajte nas