IT osiguranje i savet

Izgradite poverenje jakim pristupom tehnologiji, procesima i kontrolama

Preduzeća se sve vise oslanjaju na tehnologiju koja otvara mogućnosti ali takodje stvara i rizike. Kako regulatorno okruženje postaje sve složenije, kompanije moraju biti znati da su njihovi IT sistemi sigurni. Naši stručnjaci za IT osiguranje kao i naši konsultanti mogu sa Vama raditi na smanjenju Vašeg tehnološkog rizika.  

Naš pristup

Digitalna transformacija je ostvarila značajnu efikasnost za kompanije i otvorila nove poslovne mogućnosti, u mnogim slučajevima je i pomogla da se podstakne rast. Kako IT sistemi postaju sve složeniji, presudno je da kompanije budu svesne potencijalnih rizika s kojima se suočavaju. To uključuje cyber security pretnje, curenje podataka, poremećaj sistema i potencijalno nepridržavanje propisa.

U Mazarsu, naši savetnici za IT obezbeđenje primenjuju integrisani pristup zasnovan na riziku kako bi pružili dubok uvid u tehnološke rizike odborima, odborima revizije i višim rukovodiocima firme. Nudimo bogato sektorsko iskustvo u spektru tehnoloških rešenja za savetovanje i osiguranje koji pokrivaju cyber security, zaštitu podataka, upravljanje podacima, IT reviziju, IT operacije i forenzičke tehnologije.

Naš fokus je na tome da Vam pružimo rešenje koje odgovara Vama i Vašoj organizaciji:

 • Rad sa Vašim revizorima kako biste pružili sigurnost u tehnološkom okruženju koje se koristi za finnsijsko izveštavanje i srodne interne kontrole nad finansijskim izveštavanjem
 • Poboljšanje poverenja u internu kontrolu koja je zavisna od tehnologije
 • Procena i minimiziranje tehnoloških rizika u okviru postojećih tehnoloških okvira i novih poslovnih inicijativa, poput primene novih tehnologija ili lansiranja novih proizvoda i usluga
 • Pružanje uvida o ključnim tehnološkim izazovima i budućim trendovima

U mogućnosti smo da pomognemo u sledećim uslugama:

 • Resursi za internu reviziju IT-ja. Radimo sa klijentim kako bismo postigli ciljeve njihove interne revizije kroz co-sourcing, outsourcing ili naručene modele u skladu sa njihovim poslovnim potrebama.
 • IT due diligence. U slučaju spajanja i preuzimanja, pružamo detaljna proučavanja i specifične uvide u tehnološko okruženje kako bismo odborima i investitorima pomogli da donesu informisane odluke, kao deo zahteva za kupovinu ili prodaju.
 • Uslužne organizacije kontrolišu izveštavanje. Mi obezbeđujemo nezavisno uveravanje na temu uvođenja kontrola koje uslužne organizacije daju kao uslugu drugim organizacijama. Uslužne organizacije demonstriraju svoja okruženja interne kontrole kako bi zadobila poverenje postojećih i potencijalnih klijenata. Pomažemo svojim klijentima da dobiju verodostojnost u skladu sa primenjljivim standardima kao što su AAF 01/06 ICAEW, AICPA SSAE18 (zamenjuje SSAE16) ili ISAE 3402 (poznatiji kao SOC1), ili AICPA AT101 (SOC2 ili SOC3), ili ISAE 3000. Naše usluge pokrivaju dizajn (Tip 1 izveštaj) i operativnu efikasnost (Tip2 Izveštaj) kontrola u uslužnim organizacijama.
 • Dijagnostičke procene. Naše dijagnostičke procene pomažu klijentima da razumeju kontrolne praznije u svom IT okruženju i poboljšaju sveukupni okvir tehnološkog rizika. Pokrivamo čitav niz područja rizika kao što su cyber security, privatnost podataka, IT strategija i mogućnost, kontinuitet poslovanja i oporavak od katastrofa, kvalitet podataka, upravljanje informacijama i zaštita podataka/GDPR u odnosu na vodeće prakse u industriji.
 • Optimizacija kontrole. Pomažemo klijentima da procene i pojednostave svoje postojeće okvire kontrole u ​​organizaciji.
 • Nezavisno osiguranje projekata. Možemo da delujemo kao nezavisni savetnik upravnih i projektnih odbora za efikasnu primenu novih sistema i projekata, identifikovanjem i ublažavanjem projektnih rizika pre nego što se pojave.
 • Pregledi aplikacija. Pomažemo klijentima u pregledu njihovih poslovnih aplikacija kako bi procenili kontrolno okruženje unutar sistema za adresiranje specifičnih poslovnih ili procesnih rizika. Pregled uključuje preglede pristupa, konfiguracije i postavke, postavljanja matičnih podataka, transakcije i interfejsa. Naše preporuke se koriste za poboljšanje funkcionalnosti, sigurnosti i kontrolnog okruženja u aplikacijama.

 

Kontaktirajte nas